Data Display har givet os en bedre struktur som har resulteret i en lettere arbejdsgang.

I foråret 2022 fik Weibel Installation A/S i Gladsaxe kommune, i samarbejde med Solutors og Data Display, skræddersyet en touch-baseret skærm. En løsning som i første omgang skulle skabe en bedre struktur i forhold til ferie-planlægning, men som udviklede sig løbende i projektet…

Weibel Installation A/S er et Installatør hus som rummer forskellige afdelinger indenfor elinstallationsløsninger samt sikring og adgangsløsninger. Det gør Weibel Installation til en meget dynamisk virksomhed, med flere individuelle selskaber under samme bygning. Det har derfor været en udfordring for ledere og medarbejdere, at finde et system der kunne give overblik og struktur samt lette arbejdsgangen i virksomheden. Den helt store udfordring var; ferieplanlægning.

“Vi har prøvet forskellige metoder til at holde styr på medarbejdernes ferier og ferieønsker. En metode var at bruge et slags Gantt-kort på et whiteboard. Så satte medarbejderne fx en grøn streg eller en rød streg, der hvor vedkommende ville have ferie. Men så kunne det ske, at der var én der kom op af tavlen, og viskede den røde streg ud – og bum så havde “Preben” lige pludselig ikke ferie længere. Det blev noget rod.” – Fortæller Johan Fensbo, Administrations- & økonomiansvarlig, CFO hos Weibel Installation A/S

Den helt rigtige løsning og alle pengene værd!

Weibel Installation havde brug for et digitalt system til at holde styr på medarbejdernes ferie. Derfor undersøgte administrations- & økonomiansvarlig, Johan Fensbo, markedet for at finde frem til den helt rigtige løsning.

“Jeg googlede ferieplanlægning, og fandt frem til Data Display – her fik jeg en god snak med den umådelige flinke mand, Carsten. I mellemtiden havde vores IT-ansvarlige fundet noget billigt ‘et eller andet’ – noget der var langt billigere end Data Display. Så det gik vi med i første omgang, og vi betalte for det i 1 år – hvor vi kæmpede med at få det til at virke. Men det virkede bare SLET IKKE, og der blev lagt ALT for meget arbejde i det. Derfor tog jeg kontakt til Carsten og Data Display igen. Og jo, det kostede jo mere end det andet men det var det værd!” Understreger Johan Fensbo.

Weibel Installation ønskede i første omgang, et system der kunne planlægge og holde styr på medarbejdernes ferie. En digital skærm hvor medarbejderne – via interaktiv touch – registrerede deres ferieønsker, som senere enten blev afvist eller godkendt samt registeret og vist i en fælles kalenderoversigt.

“Takket være Data Display, undgår vi at ‘aben’ bliver sendt videre. Nu er ledelsen – og medarbejderne – ikke i tvivl om processen, og om hvem der har ansvaret i sidste ende. Vi oplever ikke længere den stressfaktor som usikkerhed kan give. Nu kan alle hurtigt se hvem der har ferie, og dermed også lettere godkende de ferieønsker der kommer ind.” Fortæller Johan Fensbo. 

Nu er medarbejderne ikke længere i tvivl om hvad de skal, når de møder ind

Weibel Installation har udover ferieplanlægning, fået tilføjet et ressourcebooking modul hvor svendene – via skærmen – kan booke afdelingens lærlinge til at hjælpe dem på opgaver.

“Før oplevede vi ofte, at blive mødt af lærlingene med spørgsmålet ‘hvad skal jeg i dag?’. Det gjorde at vi skulle bruge tid på, at ringe rundt, og finde ud af hvad der egentlig skulle sku med vores lærlinge. Jeg kunne forestille mig, at det ikke var en fed følelse at stå med som lærling. Nu kan alle svendene gå ind og booke de lærlinge de skal bruge, og lærlingene er derfor ikke længere i tvivl om hvad de skal, når de møder ind. Det er både konflikt dæmpende og arbejdslettende.” Fortæller Johan Fensbo.

Weibel Installation har valgt, at få opsat deres Data Display løsning i deres fælles frokoststue. Det er med til at sikre, at alle har adgang til skærmen og den information der nu engang er.

“Nu sidder vi om morgenen og få overblikket over hvem der er hvor, hvem der er syge, på ferie, på skoleophold og sågar hvem der har fødselsdag i dag! Det synes jeg skaber en følelse af at alle bliver set i fællesskabet.” Fortæller Johan Fensbo.

Et standart Data Display, består af fire forskellige moduler, men vores programmører skræddersyr let en løsning, der passer præcis til det behov I måtte have. Tag kontakt i dag og få en uforpligtende snak med en af Solutors AV-konsulenter.